Uskoro počinje Kafanska liga Beograda!

“U blizini današnje Botaničke bašte, srcu starog Beograda, postajala je jedna prava boemska kafana. U njoj se svake večeri okupljao krem tadašnje srpske kulture i sporta. Bila je to „Sablja dimiskija“, kafana u kojoj su često uživale i legende srpskog fudbala – Aleksandar Tirnanić i Blagoje Marjanović. Tirke i Moša su živeli za fudbal, kafane, provod… Sedeli su sa pesnicima i političarima, igrali karte, razmenjivali ideje o novom srpskom fudbalu, prepričavali „muške priče“, šarmirali dame, ali i uživali u dobrom pivu i jakoj hrani.”

(Preuzeto iz www.nadlanu.com)

treca1

Danas su tu neke nove kafane, prepune stolova punih boema. Pre više od dve godine za jednim od njih nastao je i jedan zanimljiv blog o fudbalu i kafani. Malo zbog piva i vina, malo zbog bivšeg predsednika Partizana, Dragana Đurića i njegove čuvene rečenice „Ma to su kafanske priče“, njegovi osnivači ga krstiše imenom „Kafanski selektor“. Baš kao Moša i Tirke nekada, „kafanski selektori“ danas žive za fudbal, kafane, provod… Pod parolom „Za fudbal uvek spremni, kafani ništa manje verni“, pokrenuše i fudbalsku ligu. Od kafanskih selektora. nastade i Kafanska liga.

Kafanska liga Beograda

Pred nama je početak prve po redu sezone Kafanske lige Beograda u malom fudbalu. U premijernoj sezoni KLB-a za titulu najbolje boriće se ukupno 10 ekipa. Pozivamo Vas da se priključite našem takmičenju i u 18 kola lige možda baš upravo Vi podignete šampionski pehar.

– Početak KLB-a je planiran 18. oktobar 2015. godine;

– Igra se po principu svako sa svakim, sa revanš utakmicom, podeljene u dve polu sezone (18 utakmica za svaku ekipu) ;

– Sve utakmice se igraju u balonu za fudbal “Brazil”

– Sve mečeve sude arbitri Fudbalskog saveza Beograda;

– Svaka ekipa prijavljuje minimum 8, a maksimalno 15 igrača sa matičnim brojevima;

– Svaka ekipa će na našem sajtu dobiti svoju stranicu gde će se posle svakog kola ažurirati statistika svih igrača (golovi, kartoni) ;

– Igra se 4+1, lopta „petica“;

– Utakmice se igraju nedeljom u večernjim terminima (19-22h);

– Obezbeđen je veliki broj medijskih odnosno tehničkih partnera

– Obezbeđene su robne i novčane nagrade za najbolje ekipe i pojedince.

Kafansku ligu Beograda organizuje blog o fudbalu www.kafanskiselektor.com u saradnji sa Sportskim udruženjem “Selektor” (u postupku osnivanja). uz podršku mnogobrojnih prijatelja, sponzora, medijskih i tehničkih partnera, kao i bivših fudbalera. Izveštaji o takmičenju povremeno će izlaziti na RTV Studio B, odnosno u emisiji „Vreme sporta i razonode“ (Radio Beograd 1) kao i na sajtovima: hotsport.rs, sportskacentrala.com, kafanskiselektor.com, srbijasport.net, atastars.rs, utakmica.rs,  butasport.rs.

PROMOTERI KLB-a:

Jelena Čanković (ŽFK Ferencvaroš), Anica Plećić (ŽFK Sloga), Milan Bubalo (FC Pattaya United), Marko Pršić (KMF Ekonomac), Vladimir Rodić (FK Rad).

 

KOTIZACIJA IZNOSI 48.000 RSD I MOŽE SE PLATITI U VIŠE RATA. ROK ZA PRIJAVU EKIPA JE 15 AVGUST, A ZA UPLATU KOTIZACIJE 1 OKTOBAR 2015. GODINE.

KONTAKT OSOBE:

065/ 878 32 73 (Nenad)

064/289 20 66 (Stefan)

064/573 35 76 (Jelena)

 

 

Nenad Pavlović
Prati me na:

Nenad Pavlović

Autor i menadžer at Kafanski selektor
Rođen u Kruševcu, odrastao u okolini Aleksandrovca. U Beogradu završio Srednju tehničku PTT, kao i VISOKU ICT školu. Na Univerzitetu Komenskog u Bratislavi (Slovačka) završio master studije menadžmenta informacionih sistema. Pored studija, dugo godina igrao futsal i fudbal, kako u Beogradu, tako i u Bratislavi. Po struci informatičar, u životu veliki zaljubljenik u fudbal, kafanu i sportsko novinarstvo. Inače jedan od osnivača sajta.
Nenad Pavlović
Prati me na:

Komentari

komentar/a

Nenad Pavlović

Rođen sam u Kruševcu. Inače sam iz okoline Aleksandrovca, u kom sam pohađao osnovnu školu. U Beogradu sam završio Srednju tehničku PTT, kao i VISOKU ICT školu. Magistrirao sam Menadžment informacionih sistema na Univerzitetu Komenski u Bratislavi (Slovačka). Dugo godina sam aktivno igrao fudbal i futsal, i posedujem UEFA C licencu za trenera. Iako sam po struci informatičar, veliki sam zaljubljenik u fudbal, kafanu i sportsko novinarstvo.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *