Za koga ćeš ti da navijaš u Rusiji 2018?

U mom komšiluku svi navijaju za Partizan. Tako da godinama trpim razne torture od dragih mi komšija.  Čak mislim da su i pre godinu dana,  kada smo konačno čekali titulu, palili vatru i prizivali kišu. Nemam sreće ni sa mojim omiljenim stranim klubom, tituli sam se radovala kao tinejdžerka, mislim da je Venger tad još imao kosu u boji.  Zadovoljna sam što navijam za klub koji lepo igra!

Nevervatana je još  jedna činjenica. U komšiluku čak i kad igraju reprezentacije, jako smo podeljeni. Urugvaj, Italija, Francuska, BIH…  Ja uvek navijam za Ruse.  Kada mi dođe tetak iz Nemačke, njemu ništa nije jasno, tamo svi Nemci  navijaju za Nemačku. Ali stranu je morao izabrati,  kako se samo radovao zbog onih 1:7. Njegov tata, inače nosilac Partizanske spomenice, nikad mu to nije oprostio.

Naš zlatni Orlić, Rajković, za one koji ne znaju,  najbolji mladi golman na kugli zemaljskoj, učestvovao je u žrebu za Mundijal u Rusiji, i svojim prisustvom doneo sreću Srbiji, izvukao  nas je Oliver Birof, i mi smo u  grupi sa Velsom, Austrijom, Gruzijom, Moldavijom i Republikom Irskom. Svi  zadovoljni, reprezentativci ponajviše, kažu “Vidimo se u Rusiji”. Konačno ćemo svi da navijamo za istu reprezentaciju. Međutim, ovih dana nismo srećni samo mi,  od nas su srećniji još  Austrijanci, Irci, Velšani, Gruzijci i Moldavci. I svi se nadaju direktnom odlasku na Mundijal! Kao da sam već  slušala o ovome. U julu priče o tituli, u maju Bari. Kroz kvalifikacije, “ sve reprezentacije danas igraju fudbal”.

11784012_10205939326894739_248625211_o

Nadam se da ćemo barem sve utakmice da odigramo. Nadam se da u Austriji  neće biti osvetnika Gavrila Principa, koji dolaze na tribine sa fantomkama na glavi. Nadam se  suzama Vukašina Jovanovića. Nadam se da će tetak  da skače od sreće, kad Rajković odbrani penal, kao onomad kad je Stojke odbranio Podolskom.

Da li ću ostati u komšiluku to ne znam, ali svakako znam za koga ću navijati u Rusiji.  Ti?

Čitaoci i bivši autori

Čitaoci i bivši autori

Naši čitaoci i bivši autori, Darija Amanović, Marijana Raduljević, Stefan Kitanović i Branislav Babin...
Čitaoci i bivši autori

Latest posts by Čitaoci i bivši autori (see all)

Komentari

komentar/a

Čitaoci i bivši autori

Naši čitaoci i bivši autori, Darija Amanović, Marijana Raduljević, Stefan Kitanović i Branislav Babin...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *