Žene i fudbal

Žene i fudbal

 Žene i fudbalHm, već sam naslov kolumne je verovatno većini muškaraca nespojiv. Da li samo  muškarci u mom okruženju imaju to misljenje „Žene nas u toj stvari nikad neće shvatiti?“ Šta je to što toliko vezuje muškarce za fudbal,a žene kao nikada neće shvatiti?

Da li žene ne vole, ne razumeju fudbal,ili su to samo neke pretpostavke, da li su se vremena promenila? Eto,i dok verovatno većina devojaka piše o nekim markiranim torbicama, modnim detaljima, krpicama,sexu,ljubavi, i slično, ja kao pripadnica ,jelte, tog lepšeg pola prisaću o jednoj vrsti muškog orgazma ( čitaj o fudbalu 🙂 ). Pa za početak, dragi moji muškarci ,da li znate da postoje i one devojke  koje prate ovaj sport ,i da se one mogu nervirati kao i vi, i da umemo i strastveno navijati.Evo rekla sam mi, dakle, i ja spadam u te devojke koje kad prate fudbalske utakmice i imaju tu strast kao i vi 🙂 .

Svakako da je fudbal fenomen. Ali dragi moji, da li ste svesni da danas fudbal nažalost nije igra kao pre,ili bar ne u Srbiji. Da li znate koliko Vas ide na utakmicu da se biju, huliganišu i slično. Mi ,žene, smo krha bića, da li Vi u tom trenutku nasilja razmišljate kako da se žene odbrane na tribinama. Ili svi imate taj konzervativan stav: -Žene ne trebaju da idu na utakmice.  Ja , kao vatreni navijač Crvene Zvezde,  volela sam da odem na utakmicu da se napunim pozitivnom energijom kad smo svi ko jedno. To naše pleme i svi želimo isto, a to je dobra igra i pobeda našeg tima. Volela sam te dane,  a onda je došlo neko vreme kad su se na tribinama pojavile još dve vrste devojaka.Jedne  koje su skockane i sređene kao da je na marakani upravo promocija italijanske mode, a fudbaleri i navijači manekeni, da li su to one devojčice kojima su uzori devojke(žene) sa novo-pečenim zanimanjem stalete,ne bih da ulazim…i one druge možda još gora vrsta, buntovnice bahate i nevaspitane devojke spremne na jednako huliganisanje kao i muškarci.A onda MI, devojke, koje žele navijanje bez bahatosti i podršku timu bivamo ugrožena vrsta. E, tad kad sve to vidim izgubi se volja za odlazak na utakmice.Pa i oni NAVIJAČI sa lepim manirima dobijaju odmah etiketu huligana,košara,narkomana i slično.

Da li će se ikad nešto promeniti, da li će uspeti u Srbiji da bude atmosfera kao u Engleskoj, da stadioni budu puni navijača, a da se ne desi ni jedan incident. Meni,kao ljubitelju ovog sporta ostaje da se nadam, da će doći to vreme.

I za sam kraj – Ko god je barem jednom u životu doživeo osećaj kad postigne gol zna da je fudbal fantastičan sport. Posebno uzbzđenje i treperenje u plućima i gol! To je zaista poseban osećaj. To je pobuna protiv nepravde. Pobeda. Ponos. Potcenjivati fudbal, ne shvatati ovo uzbuđenje znači propustiti mnogo toga u životu. Život bez fudbala je greška.

 

Čitaoci i bivši autori

Čitaoci i bivši autori

Naši čitaoci i bivši autori, Darija Amanović, Marijana Raduljević, Stefan Kitanović i Branislav Babin...
Čitaoci i bivši autori

Latest posts by Čitaoci i bivši autori (see all)

Komentari

komentar/a

Čitaoci i bivši autori

Naši čitaoci i bivši autori, Darija Amanović, Marijana Raduljević, Stefan Kitanović i Branislav Babin...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *